Många som provar telemedicin blir frekventa användare

I en nyligen genomförd undersökning som gjorts av Excellus Blue Cross, en av New Yorks största hälsoförsäkringsbolag, framgår det att 80 procent av de svaranden som använt sig av telemedicin rankar sina upplevelser som ”väldigt bra” eller ”utmärkt”. Många av dem visar sig också bli frekventa användare.

Undersökningen som gjordes med 2 000 användare av företagets eget telemedicinprogram visar att en fjärdedel av de svarande tänker använda sig av telemedicintjänster även i framtiden, lika många tror inte det och hälften har ännu inte bestämt sig.

De svaranden som använt sig av eller känner till telemedicin, rankar ett verkligt möte med sin doktor högst och ett möte via webben med samma doktor som andrahandsalternativ om de råkar ut för en mindre medicinsk åkomma. Att vända sig till närakuten eller få ett telemedicinskt möte med en okänd läkare rankar de som tredje och fjärde alternativ. Ett besök på en akutmottagning är sistahandsalternativet.

Ytterligare några resultat som slogs fast i undersökningen:

  • Ju yngre patienter, desto större tendens att använda telemedicin.
  • 85 procent av dem som svarat anger att det är möjligheten till att snabbt få en tid som gör att de väljer telemedicin.
  • 60 procent av patienterna utan arbete kan tänka sig att använda telemedicin. Bland de som har arbete är det 47 procent och bland dem som är pensionerade är siffran 50 procent.

Länk: https://www.internethealthmanagement.com/2017/03/03/blue-cross-survey-says-many-try-telehealth-become-frequent-users/